Nje mengjes i lehte, dietik, pak kalori dhe shume I thjeshte e I shpejte ne pergatitje :

Shtojme ne nje tas  pak kornfleks  ose musli ose tershere dhe e perzjejme  sipas deshires me  :

Kos,

 Kos me fruta,

leng frutash,

qumesht 

dhe mengjesi eshte gati per t’u ngrene. Kornfleksat perdoret edhe si vakt I ndermjetetem  duke I konsumuar te thata, ashtu sic jane direct nga kutia.